Окупанти 3,5 години знущалися над чоловіком на адмінкордоні з Кримом

П'ятниця, 6 грудня 2019, 16:51
Ілюстративне фото

На адміністративному кордоні з анексованим Кримом російські силовики 3,5 години утримували чоловіка і чинили на нього тиск, в результаті чого йому стало зле.

Джерело: громадське об'єднання "Кримська солідарність"

Деталі: Активісти отримали телефонний дзвінок від сина затриманого. За його словами, 5 грудня в районі 14.30 годин дня на адмінкордоні в районі контрольно-пропускного пункту "Чаплинка" російські силовики затримали і більше 3,5 годин утримували Джаферова Нурі Асановича 1971 року народження.

Повідомляється, що з пункту пропуску чоловіка вивезли на "швидкій допомозі" і везуть в лікарню Армянська. Син їде за ними на автомобілі.

За словами сина, Джаферова змусили роздягтися, звинувачували в тероризмі, чинили психологічний тиск.

Пряма мова адвоката Едема Семедляєва: "Після того, як він прийшов на пропускний пункт, відразу у них почалася якась спецоперація "Магніт". Його відразу забрали, обшукали, вилучили речі, два телефони у нього було з собою. Після цього почали тиснути на нього, звинувачувати його в тому, що він - терорист; в тому, що він пов'язаний з ІДІЛ; почали розпитувати про сестру, яка перебуває в Туреччині, чим вона займається; цікавилися чому він виїжджає на територію України. Він сказав, що їхав купувати кроликів (показав їм навіть фотографії якихось кроликів).

Так вони на протягом 3 годин тиснули на нього психологічно різними способами, з його слів. Після цього йому стало зле, мабуть піднявся тиск, схопили судоми. Йому викликали швидку, синові зателефонувати не дали, хоча він вимагав подзвонити і адвокату, і синові. Після цього "швидка" приїхала і забрала його в Армянськ. Виїхати йому сьогодні не дали. Батько і син мають намір звернутися в поліцію".

Довідка: Об'єднання "Кримська солідарність" - відкритий майданчик для тих, хто потребує допомоги: родичів обвинувачених російськими правоохоронцями в приналежності до організації "Хізб ут-Тахрір", для сімей інших політв'язнів Криму, а також викрадених і зниклих мусульман.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування