У Німеччині розпочато розслідування стосовно агентів ГРУ РФ Петрова і Боширова

П'ятниця, 6 грудня 2019, 19:40
У Німеччині розпочато розслідування стосовно агентів ГРУ РФ Петрова і Боширова

Федеральна прокуратура Німеччини і Федеральне управління кримінальної поліції ФРН ведуть розслідування проти ймовірних співробітників Головного управління Генштабу РФ (ГРУ), відомих під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов, яких підозрюють в отруєнні подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Великій Британії.

Джерело: DW з посиланням на німецьке видання Spiegel Online.

Деталі: Згідно з отриманою журналістами інформацією, передбачувані агенти російської військової розвідки в 2014 році провели три дні в Німеччині, зупинившись в районі Франкфурта-на-Майні. Крім того, в німецькому виданні і у розслідувальній платформі Bellingcat вважають, що командир секретного підрозділу ГРУ 29155, ймовірно, мав контакти в ФРН. Цю групу пов'язують як із замахом на Скрипаля, так і з іншими нападами на супротивників Кремля в Європі.

Зокрема, німецькі слідчі органи перевіряють підозри про можливу причетність державних органів Росії або Чечні до організації вбивства колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі, застреленого 23 серпня в берлінському парку Малий Тіргартен.

Що було раніше: Підозрюваний у вбивстві Хангошвілі був затриманий. Ним виявився росіянин Вадим Красіков.

Федеральні прокурори Німеччини заявили про причетність російської розвідки до вбивства в Берліні Хангошвілі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування