Ядерне роззброєння: КНДР провела "дуже важливий тест" на полігоні, який обіцяла закрити

Неділя, 8 грудня 2019, 10:58
Ядерне роззброєння: КНДР провела дуже важливий тест на полігоні, який обіцяла закрити

Північна Корея провела "дуже важливий тест"  на місці запуску супутника "Сохе" - полігоні для ракетних випробувань, який Пхеньян обіцяв закрити.  

Джерело: АР з посиланням на державні ЗМІ КНДР, "Радіо Свобода"

Деталі: У повідомленні, яке з'явилося на тлі тривалих переговорів з США про денуклеаризацію, відзначається про "успішний тест великої значимості", проте не уточнюється, що саме тестувалося.

"Результати недавнього важливого випробування будуть мати важливе значення для зміни стратегічної позиції КНДР у найближчому майбутньому", - зазначено у повідомленні держЗМІ КНДР.

У Міністерстві оборони Південної Кореї заявили, що спільно з США моніторять діяльність на основних північнокорейських об'єктах і швидше за все КНДР провела статичні випробування ракетного двигуна, а не запуск ракети.

Експерти зазначають, що статичні випробування двигуна для нової ракети на твердому або рідкому паливі є "гучним сигналом про те, що може чекати світ після Нового року" - терміну, встановленого Північною Кореєю для США у переговорах щодо денуклеаризації.

КНДР очікує, що Штати змінять політику настоювання на односторонній денуклеаризації Пхеньяна і вимагає скасування фінансових санкцій.

Напередодні посол КНДР в ООН заявив, що у переговорах між США і КНДР  питання денуклеаризації Корейського півострова фігурувати не буде.

У свою чергу президент США Дональд Трамп прокоментував відмову КНДР обговорювати денуклеаризацію і заявив, що був би "здивований" недружніми діями Пхеньяна.

"Я був би здивований, якби Північна Корея повелася вороже ... Він (лідер КНДР Кім Чен Ин - ред.) знає, що у мене скоро вибори. Не думаю, що він хоче втручатися в це, але побачимо ... Думаю , він хотів би, щоб дещо сталося. Відносини дуже хороші, але є певна неприязнь, безумовно", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...