Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СБУ на Нацполіції виявили "детективів", що збували дані представникам іноземних дипмісій

Субота, 4 січня 2020, 15:47
В СБУ на Нацполіції виявили детективів, що збували дані представникам іноземних дипмісій

Колишні та діючі співробітники Нацполіції та Служби безпеки України збували інформацію представникам іноземних дипломатичних місій.

Джерело: керівник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Сергій Болдир, повідомляє пресцентр СБУ

Деталі: За даними Болдира, колишні та діючі співробітники НП та СБУ входили до складу організованого угрупування так званих "міжнародних детективів".

Дослівно: "Вони спеціалізувались на збуті інформації, отриманої під час проведення незаконних заходів, у тому числі представникам іноземних дипломатичних місій", зазначив керівник ГУ СБУ. 

Деталі: Окрім того, головним облуправлінням СБУ зареєстроване кримінальне провадження за фактом формування спецслужбами РФ агентурної мережі на низці підприємств ОПК, основним завданням якої є послаблення обороноздатності нашої країни (ст. 111 Кримінального кодексу України).

Дослівно: "При спробі збуту партії товарів військового призначення (комплектуючих до винищувача СУ-25) викрито мешканця міста Узин. Під час обшуків в орендованому зловмисником приміщенні вилучено запасні частини до військової техніки на понад 1 мільйон доларів США, викрадених з військових частин", повідомив Болдир. 

Як зазначив керівник облуправління ГУ СБУ, в СБУ "відбувається перехід на гнучку та динамічну систему роботи для оперативного і дієвого реагування на потенційні загрози національній безпеці", а у 2019 році за матеріалами оперативних підрозділів ГУ зареєстровано 487 кримінальних проваджень, про вчинення злочинів повідомлено про підозру 333 особам, з них 77 – слідчими ГУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування