Голова Херсонської ОДА обіцяє контролювати розслідування вбивства в Каховці

Субота, 4 січня 2020, 23:11

Очільник Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв пообіцяв контролювати хід розслідування щодо вбивства в Каховці за участі поліцейського, яке стало причиною протестів під відділом поліції.

Джерело: Гусєв у Facebook

Пряма мова: "Хід розслідування контролюватиму особисто. Планую разом з новопризначеним прокурором області Ігорем Васильовичем Івченком зустрітись з родиною загиблого.

Жодні зв‘язки не допоможуть винним уникнути покарання."

Деталі: Гусєв також заявив, що розслідування має бути "професійним та неупередженим". Керівник ОДА нагадав, що підозрюваного, який, за його словами, виявився колишнім співробітником органів внутрішніх справ, затримано. Іншого учасника події, чинного співробітника поліції, перевіряють за допомогою поліграфа. 

Передісторія:

  • Вранці 1 січня у Каховці 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці у 26-річного місцевого мешканця Володимира Чебукіна.
  • Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство. Під час перестрілки на місці був присутній співробітник поліції, який став основним свідком резонансного вбивства.
  • 4 січня, протестуючи проти бездіяльності правоохоронців, під відділ поліції в Каховці вийшли місцеві жителі. Вони закидали відділ димовими шашками і підпалили шини вимагаючи розслідування резонансної справи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування