У ДПСУ відкинули втручання Зеленського у допуск Dr.Alban в Україну

Неділя, 5 січня 2020, 12:43
У ДПСУ відкинули втручання Зеленського у допуск Dr.Alban в Україну

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що президент України не впливає на рішення прикордонної служби щодо пропуску осіб на територію країни.

Джерело: заява Дейнеко, оприлюднена 5 січня у Facebook у зв'язку з повідомленням шведського співака Dr. Alban про можливість в'їхати в Україну "після втручання президента Зеленського". 

Пряма мова: "Державний кордон він (Dr.Alban - ред.) перетинав відповідно до чинного законодавства, яким керуються прикордонники при оформленні іноземців".

"При цьому наголошую - питання прикордонного контролю належать виключно до компетенції Державної прикордонної служби України  жодним чином на рішення охоронців кордону щодо пропуску чи не пропуску осіб не впливає ніхто, серед іншого і президент України". 

Деталі: Дейнеко додав, що відмовити іноземцям у перетині кордону можна через доручення правоохоронних органів, проте у разі його відсутності та наявності необхідних документів вони можуть бути пропущені на територію України. 

Що передувало:

  • Шведський співак Dr. Alban, якому було заборонено в’їзд до України після концерту в анексованому Криму, виступив на шоу "Вечірний квартал".
  • Співак заявив, що це стало можливим після "втручання президента" Володимира Зеленського.
  • Згодом співак відредагував свою публікацію, змінивши текст: "Зустрівся з президентомУкраїни, президентом Зеленським. Мені заборонили в'їзд в Україну через моє попереднє шоу на півострові Крим. Я не знав, що українцям це не подобається. Як би там що, але я був радий зустрітися з президентом". 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...