Зеленський в Омані зустрівся з міністром

Неділя, 5 січня 2020, 17:40
Зеленський в Омані зустрівся з міністром
Офіс президента

Під час поїздки до Оману президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою.

Джерело: Офіс президента

Дослівно: "Сторони обговорили зміцнення відносин між країнами, зокрема зробили акценти на нарощуванні торговельно-економічної співпраці.

Також було відзначено зростання товарообігу, який торік збільшився на 10%, сягнувши $80 мільйонів, та активізацію контактів на рівні торгово-промислових палат".

Деталі: Учасники зустрічі також домовилися продовжити практику українсько-оманських бізнес-форумів, два з яких відбулося у Києві в 2019 році.

Зеленський зазначив, що Україна зацікавлена в прямих інвестиціях з Оману, наголосивши на таких перспективних галузях, як енергетика та важка промисловість, будівництво, сільське господарство, інформаційні технології та інновації, розвиток інфраструктури, медицина, туризм.

Що передувало: У неділю Офіс президента повідомив, що Зеленський разом з родиною полетів до Оману, де у нього найближчими днями заплановані зустрічі на найвищому рівні.

Також в ОП заявили, що з України Зеленський полетів рейсовим літаком за власні кошти.

За даними ЗМІ, Зеленський відпочиває поблизу столиці Оману - міста Маскат, та мешкає у 5-зірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування