Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДПСУ: Російській блогерці можуть заборонити в'їзд на три роки

Вівторок, 7 січня 2020, 15:14
ДПСУ: Російській блогерці можуть заборонити в'їзд на три роки

У разі, якщо Держприкордонслужба підтвердить факт незаконного відвідування анексованого Криму російською блогеркою Олександрою Мітрошиню під час її виїзду з України,  їй може бути заборонено в'їзд на територію держави терміном на три роки.

Джерело: речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі "Українській правді", преслужба МВС

Деталі: За словами Демченка, під час в'їзду Мітрошиної на територію України прикордонним контролем достеменно не вдалося встановити, що вона могла незаконно відвідувати територію окупованого Криму та встановити, що вона є блогером чи причетна до якихось російських ЗМІ, про що вона сама не заявляла. 

Пряма мова Демченка: "В Україну вона прибула як приватна особа.  Оскільки тепер прикордонники вже мають інформацію про те, що дана громадянка могла їздити в Крим, під час її виїзду з України ця інформація буде більш детально перевірена".

"Якщо це буде встановлено під час перетину кордону у пункті пропуску на виїзд з України, їй може бути у подальшому проставлено заборону в Україну терміном на три роки". 

Деталі: Він також уточнив, що прикордонники щодня відмовляють у в'їзді близько 20-30 громадянам РФ.

Пряма мова: "На жаль, ми не можемо мати інформацію щодо всіх, хто незаконно відвідував Крим. Так само вийшло і з даною громадянкою. В наших базах даних не було інформації щодо її заборони в'їзду в Україну". 

Деталі: Водночас у пресслужбі МВС заявили, що прикордонники оголосять про заборону в' їзду Мітрошиній.

Дослівно МВС: "Росіянка Олександра Мітрошина не мала заборони на в'їзд в Україну. Кордон вона перетнула через залізничний пункт пропуску, під час перевірки не встановили, чи відвідувала вона тимчасово окуповану АР Крим. Тому вона і перетнула кордон з нашою державою.

Після конфлікту, який трапився вчора, прикордонники оголосять про заборону в' їзду блогерці Мітрошиній в подальшому".

Нагадаємо, 

  • Напередодні під час виступу у Києві російської блогерки Олександри Мітрошиної, яка у 2018 році заїжджала на анекований півострів з території Росії, поліція затримала трьох осіб.
  • Серед затриманих - активісти громадянського руху "Відсіч", які "прийшли на виступ Мітрошиної, щоб запитати "чий Крим?". 
  • На двох затриманих склали адмінпротокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство). Також правоохоронці склали адмінматеріали за дрібне хуліганство на чоловіка, котрий конфліктував із двома попередньо затриманими. Згодом усіх учасників події відпустили.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...