Ломаченко опублікував у себе в Instagram відео з російським спецназом

Четвер, 9 січня 2020, 17:07
Ломаченко опублікував у себе в Instagram відео з російським спецназом

Чемпіон світу з боксу у легкій вазі українець Василь Ломаченко опублікував у своєму Instagram відеоролик, в якому використані кадри з російським спецназом.

Джерело: Instagram Ломаченка

Деталі: У публікації використано двохвилинне відео каналу "Корсунська пустинь".

У ньому закадровий голос розповідає про силу православного духу під відеоряд з тренувань російського спецназу.

Відео закінчується словами "Дякуємо за допомогу в зйомках ввічливих людей".

View this post on Instagram

A post shared by LOMA (@lomachenkovasiliy) on Jan 9, 2020 at 2:15am PST

Чому це важливо: У лютому 2014 року на півострові Крим з'являлися люди у військовій формі без розпізнавальних знаків, які блокували дії українських військ. В Україні їх називали "зеленими чоловічками". Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що "ввічливими людьми" були співробітники Збройних сил Росії.

Передісторія:

  • На території Криму і Севастополя 16 березня 2014 року відбувся невизнаний світом "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на "референдумі". Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про "приєднання" Криму до Росії.
  • Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування