Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Офіс генпрокурора розслідує, як бойовики на Донбасі змушували воювати підлітків

Понеділок, 1 червня 2020, 17:37
Офіс генпрокурора розслідує, як бойовики на Донбасі змушували воювати підлітків

Офіс генерального прокурора доручив СБУ в Донецькій та Луганській областях провести розслідування щодо фактів залучення Російською Федерацією неповнолітніх до бойових дій на Донбасі.

Джерело: Повідомленні Офісу генерального прокурора

Дослівно: "Ватажками незаконних збройних формувань, контрольованих Російською Федерацією, починаючи з 2014 року, масово застосовується практика вербування та залучення неповнолітніх з тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей до участі в бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань".

"Зокрема, у вересні 2014 року ватажки одного з незаконних збройних формувань залучили неповнолітнього, якому на той час виповнилося лише 16 років, до участі у діяльності цього формування.

Йому видали вогнепальну зброю та визначили завдання з охорони і патрулювання захопленої бойовиками будівлі Управління СБ України в Донецькій області. Крім того, неповнолітнього залучали до участі у веденні безпосередньо бойових дій проти підрозділів сил АТО в районі Донецького міжнародного аеропорту.

Вироком суду його засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 2 місяці".

Деталі:

  • В Офісі генпрокурора наголосили, що відповідно Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах, ратифікованого як Україною, так і РФ, держави-учасниці мають забезпечити, щоб особи, які не досягли 18-річного віку, не брали участі у військових діях.
  • Наразі вироками судів 29 неповнолітніх засуджено за участь у збройному конфлікті у складі незаконних збройних формувань.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування