Лукашенко не виключає, що його опоненти звернуться до іншої держави

Неділя, 28 червня 2020, 23:15

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключає, що його політичні опоненти можуть звернутися по підтримку до іншої держави.

Джерело: Лукашенко під час зустрічі з активом Мінської області в Солігорську, яку транслював телеканалу "Білорусь 1", повідомляє державне агентство БЕЛТА

Пряма мова: "Люди не розуміють, що йде спокійне розхитування обстановки. Якби ми тоді декого не протверезили, сьогодні б вже вирував і Солігорськ.

Все починається поступово – ми це знаємо: розхитується обстановка всередині країни, доводиться до сказу, йде наступ на чинну владу, відбувається злам влади. Добре, якщо хтось пробілоруський сідає в крісло, тоді гаразд уже з цим майданом.

Через майдан – заворушення, тяганина аж до звернення до іноземної держави. Ви це виключаєте? А я ні. Я повинен думати по-максимуму, тому що не знаю, які дії вони вчинять".

Деталі: Лукашенко також пообіцяв, що "вибори будуть дуже цікаві, а після виборів буде ще цікавіше".

Що передувало: У Білорусі на 9 серпня призначено чергові президентські вибори.

Останнім часом у країні було заарештовано головних потенційних опонентів нинішнього президента Олександра Лукашенка, який керує Білоруссю від 1994 року.

У зв’язку з цим тисячі білорусів вийшли на центральні вулиці своїх міст, протестуючи такий дій режиму. Як наслідок, білоруська міліція та ОМОН почали затримувати протестувальників. Зокрема, 19 червня було затримано понад 120 осіб.