Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Євробляхери" прийшли під Кабмін: вимагають доступного розмитнення

Четвер, 4 червня 2020, 11:35
Євробляхери прийшли під Кабмін: вимагають доступного розмитнення

Кілька сотень власників машин з іноземною реєстрацією протестують під Кабінетом міністрів з вимогою не затягувати з доступним розмитненням автомобілів.

Джерело: АвтоЄвроСила у Facebook

Дослівно: "Зволіканню Доступного Розмитнення – СТОП".

Деталі: Мітингарі висунули три вимоги:

  • негайно надати висновки щодо Комплексного закону про Доступне розмитнення, для подальшого голосування у комітеті та Верховній Раді.
  • припинити "терор" громадян України, які їздять на авто з європейською реєстрацією в Маріуполі.
  • проконтролювати припинення "знущання митників" над громадянами України на Закарпатті, що приїжджають із заробітків з Європи.

Повідомляється, що на акцію приїхали люди з різних міст.

По обидві сторони вулиці Грушевського припарковані кілька десятків авто. Наразі вони безперестанку вмикають звуковий сигнал. Організатори зі сцени закликають водіїв не зупинятися, щоб "їх почули".

Що було раніше: 4 червня поліція посилила заходи безпеки в урядовому кварталі Києва, щоб попередити можливі порушення під час запланованих акцій під Кабміном.

Читайте також: Останній шанс: що нова влада робитиме з "євробляхами"

Передісторія:

  • 22 серпня 2019 року завершився термін, протягом якого власники авто з іноземною реєстрацією мали можливість законно їх розмитнити і зареєструвати.
  • 29 серпня 2019 року Зеленський запропонував Раді відтермінувати штрафи для власників "євроблях".
  • За найскромнішими оцінками, тоді в Україні залишалося понад 300 тисяч таких транспортних засобів. Усім їм загрожували штрафи до 170 тисяч грн і конфіскація.
  • 12 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект 1030 про відстрочку на 90 днів застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів (ввезених з 1 січня 2015 року) на територію України. 

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування