Від початку збройної агресії РФ на Донбасі загинуло понад 240 дітей

Четвер, 4 червня 2020, 12:44
Від початку збройної агресії РФ на Донбасі загинуло понад 240 дітей

Починаючи з 2014 року внаслідок військової агресії Росії на Донбасі загинуло понад 240 дітей, 56 зникли безвісти, отримали поранення і травми близько 500 дітей.

Джерело: Командування Сухопутних військ ЗСУ у Facebook

Дослівно: "З початку нападу Росії на Україну на території Донецької та Луганської областей загинуло більше 240 дітей, ще 56 пропали безвісти, отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України".

Деталі: 4 червня – Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії. Ця дата встановлена ООН у 1983 році, але кожного наступного року і до сьогодні вона продовжує наповнюватися все більшою гіркотою та сумом, болем і дитячими слізьми.

У так званій "сірій зоні" проживає від 10 до 15 тисяч дітей. За даними громадських організацій кількість дітей-переселенців з Криму і Донбасу перевищила 170 тисяч осіб, а на окупованій території залишилося більше 2 тисяч дітей-сиріт.

Навіть після закінчення активної фази збройного протистояння зростання цієї жахливої статистики не припиняється – діти отримують тілесні ушкодження внаслідок необережного поводження та нещасних випадків з вибухонебезпечними предметами.

За даними ЮНІСЕФ, із початку 2020 року жертвами обстрілів на Сході України стали десятеро дітей. Лише за перший тиждень травня зафіксовано шість випадків. Це вдвічі більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...