Зеленський про Ткаченка як міністра: Він досвідчена людина

Четвер, 4 червня 2020, 12:46
Зеленський про Ткаченка як міністра: Він досвідчена людина

Президент Володимир Зеленський вважає, що Олександр Ткаченко – гідна кандидатура на посаду міністра культури та інформаційної політики.

Джерело: відповідь Зеленського у Хмельницькій області на прохання журналістки оцінити кандидатуру Ткаченка майже в той час, як Верховна Рада голосувала за його призначення

Пряма мова Зеленського: "Ну, нормально (оцінюю кандидатуру Ткаченка). Він досвідчена людина. Ми з ним працювали багато років. Він у цій галузі все життя".

Відповідь президента на запитання щодо Одеської кіностудії: "Я хотів би, щоб відповідав сам Олександр Ткаченко… Я приїхав на Одеську кіностудію – я не побачив жодного будівельника чи забудовника, який би побудував там якийсь дім і розпилив землю Одеської кіностудії. Хотілося б, щоб на території Одеської кіностудії і в майбутньому не продавали квартири, як це зараз відбувається.

Йому дуже складно поки що знайти інвестиції в Одеську кіностудію, а вони повинні бути знайдені. Тоді можна побудувати сучасну кіностудію, залишивши важливі речі - музей я там бачили. Все в руках пана Ткаченка".

Інші подробиці: Після призначення міністром культури Ткаченко заявив, що продасть свої акції Одеської кіностудії: "Ніякого конфлікту інтересів не буде. Мої акції готуються до продажу, і ні в якийсь сліпий траст, перепрошую. І цю справу буде зроблено найближчим часом".

Довідка: Громадська організація із захисту і реалізації прав кінематографістів "Гільдія кінематографістів Одеси" у листопаді 2019 року звернулася до президента Володимира Зеленського та правоохоронних органів із проханням покарати винних у захопленні і знищенні "Одеської кіностудії".

У заяві йшлося, що Олександр Ткаченко й Ольга Неверко "сфальсифікували документи і вчинили рейдерське захоплення" Одеської кіностудії, а потім продали її майно третім особам.

До того колектив ДП "Українська студія хронікально-документальних фільмів" ("Укркінохроніка") звинуватила Олександра Ткаченка в організації рейдерського захоплення цього підприємства.

Ткаченко – колишній гендиректор компанії "1+1 Media", з вересня до червня – голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, а з 4 червня – міністр культури та інформаційної політики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...