Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор США заявив про іноземне втручання у протести через убивство Флойда

П'ятниця, 5 червня 2020, 08:43
Генпрокурор США заявив про іноземне втручання у протести через убивство Флойда

Генеральний прокурор США Вільям Барр заявив, що екстремістські угруповання і іноземні сили використовують протести в США проти расизму й поліцейського свавілля у своїх інтересах.

Джерело: Барр на прес-конференції, "Reuters"

Пряма мова: "У нас є докази, що "Антифа" й інші подібні екстремістські групи, а також послідовники різних політичних сил підбурювали до насильства і брали участь у ньому".

Деталі: Заяви Барра пролунала за три дні після оцінки розвідників Міністерства внутрішньої безпеки про те, що велика частина насильства під час протестів, мабуть, була здійснена опортуністами, а не організованими екстремістами.

У той час, як генпрокурор Барр і президент Дональд Трамп сфокусували провину на антифашистському русі "Антифа", федеральна прокуратура у Лас-Вегасі звинуватила трьох членів ультраправого руху "Бугалу" в плануванні вчинення насильства й руйнувань під час протестів.

Інші подробиці: Раніше в Міннеаполісі попрощалися з загиблим від удушення під час затримання поліцією афроамериканцем Джорджем Флойдом, смерть якого викликала хвилю протестів у багатьох містах США. Загиблий був беззбройним і при затриманні говорив, що не може дихати, але поліцейський не припинив його душити.

У низці міст демонстрації переросли у зворушення, по всій країні арештували кілька тисяч чоловік за мародерство, блокування доріг і порушення комендантської години. З початку протестів загинули понад 10 осіб, отримали травми багато журналістів.

Чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, звільнили і заарештували: тому, хто душив темношкірого, пред'явили звинувачення у вбивстві без умислу при вчиненні тяжкого злочину, іншим трьом – у підбурюванні й співучасті у ненавмисному вбивстві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування