Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ завершило розслідування справи Труханова: приховав 16 мільйонів

П'ятниця, 5 червня 2020, 13:40
НАБУ завершило розслідування справи Труханова: приховав 16 мільйонів

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування у справі щодо мера Одеси Геннадія Труханова, якого підозрюють у недекларуванні статків на 16,3 мільйона гривень.

Джерело: пресслужба НАБУ

Дослівно: "Розслідування факту внесення недостовірної інформації до електронної декларації за 2017 рік Одеським міським головою завершено. 5 червня 2020 року підозрюваному відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Дії підозрюваного кваліфіковано за ст.366-1 ККУ".

Деталі: За даними слідства, Труханов не вніс до своєї декларації відомості про майно та доходи своєї дружини, з якою він упродовж 2017 року проживав, хоча офіційно був розлучений.

Зокрема мер Одеси не задекларував: квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, проценти за вкладами у банках – усе загалом на суму 16,3 мільйона гривень.

У НАБУ уточнили, що розмір незадекларованих статків визначили на підставі експертиз, проведених в межах досудового розслідування.

Читайте також: В "ексдружини" одеського мера знайшли його $300 тисяч і пістолет – ЦПК

Передісторія:

  • Труханов з 1985 по 1997 рік був одружений з Тетяною Колтуновою. У них є двоє спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.
  • У березні 2019 року Труханову уже повідомляли про підозру у недекларуванні статків у е-деклараціях за 2015-2016 рр. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: