Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У NASA розповіли, чим займався екіпаж Crew Dragon у перший тиждень на МКС

П'ятниця, 5 червня 2020, 22:33
У NASA розповіли, чим займався екіпаж Crew Dragon у перший тиждень на МКС

Екіпаж Експедиції 63 і два його нових члена екіпажу на борту Міжнародної космічної станції завершили робочий тиждень, вивчаючи широкий спектр космічних явищ.

Джерело: NASA

Деталі: Інженери Дуглас Герлі і Боб Бенкен, які прилетіли на космічному кораблі Crew Dragon в кінці травня, все ще знаходяться у процесі ознайомлення, оскільки вони завершують свій лише перший робочий тиждень в космосі.

Астронавти 5 червня ознайомилися з вмістом та місцезнаходженням аптечок, комори, системами зв'язку та процедурами безпеки.

Тим часом командир МКС Кріс Кессіді почав налаштування оптичного устаткування зв'язку на борту японського лабораторного модуля Кібо. Нове широкосмугове обладнання продемонструє передачу великих обсягів даних від станції до Землі та назад.

Бортінженери Роскосмосу Анатолій Іванішин та Іван Вагнер продовжили дослідження цього тижня, знімаючи природні і штучні впливи на Землю та стежачи за радіаційною обстановкою на станції.

Нагадаємо: 30 травня компанія Ілона Маска SpaceX вперше за майже 10 років запустила на Міжнародну космічну станцію американський космічний корабель з двома астронавтами на борту, який називається Crew Dragon.

Останнім часом американці літали на МКС на російському "Союзі". Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійдеться NASA в 50 мільйонів  доларів, у той час як "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше - $90 мільйонів.

Читайте також: Вперше в історії приватна компанія відправила людей в космос: що це означає і що буде далі

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування