Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна відновлює пропуск через два КПВВ на Донбасі

Вівторок, 9 червня 2020, 10:32
Україна відновлює пропуск через два КПВВ на Донбасі
Фото dpsu.gov.ua

З 10 червня Україна частково відновить пропуск людей та транспортних засобів через лінію розмежування на КПВВ "Станиця Луганська" та "Мар’їнка".

Джерело: сайт Державної прикордонної служби

Дослівно: "У контрольних пунктах в’їзду-виїзду "Станиця Луганська" та "Мар’їнка" щоденно буде здійснюватися пропуск з 11.00 до 14.00. З міркувань безпеки за пів години до завершення зазначеного часу допуск осіб на територію КПВВ для перетину лінії розмежування буде суттєво обмежений".

Деталі: У першу чергу пропускатимуть людей, які їдуть з причин соціально-гуманітарного характеру, у разі наявності підтверджуючих документів, та тих, хто йде складати зовнішнє незалежне оцінювання.

Перетнути лінію розмежування можна буде виключно в масках та по декілька осіб, щоб забезпечувати дотримання соціальної дистанції.

Усім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, будуть робити безконтактний температурний скринінг тіла та проводити опитування щодо контактування з хворими на COVID-19.

Людей (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) пропускатимуть лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації.

У Держприкордонслужбі також зазначили що пропуск українською стороною не гарантує, що людина зможе перетнути лінію розмежування, оскільки нерідко проросійські бойовики повертали таких осіб.  

Прикордонники рекомендують утриматися від перетину лінії розмежування без необхідності, щоб не наражати себе та своїх близьких на небезпеку.  

Передісторія:

  • Планувалося шо КПВВ на Донбасі будуть закритими до 22 червня.
  • Днями стало відомо, що перші контрольні пункти в’їзду/виїзду на лінії розмежування планують відновити роботу після 10 червня. У Донецькій ОДА виступили проти такої ідеї.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування