Іноземці з "червоної зони" можуть пройти ПЛР-тест замість самоізоляції – МОЗ

Середа, 1 липня 2020, 10:35
Іноземці з червоної зони можуть пройти ПЛР-тест замість самоізоляції – МОЗ

Іноземці, які прибувають в Україну з країн із неблагополучною епідемічною ситуацією, замість проходження 14-денної самоізоляції можуть провести за власний рахунок тест на COVID-19 за методом полімеразної ланцюгової реакції.

Джерело: міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 1 липня

Пряма мова: "Ми говоримо не про скасування самоізоляції (для іноземців, які прибувають із країн із гіршою за українську епідемічною ситуацією, – ред.). Останнім рішенням уряду були внесені зміни щодо приїжджаючих у країну іноземців із країн червоної зони. Як вони діють?

Коли людина приїжджає з країни, яка віднесена до "червоної зони", вона повинна встановити додаток "Дій вдома" і піти на самоізоляцію, яка складає 14 днів. Але якщо є бажання в цієї людини швидше вийти з самоізоляції і не знаходитися 14 днів у ній, то вона може пройти ПЛР-тестування.

ПЛР-тестування іноземець має пройти в верифікованих референс-лабораторіях, в лабораторних центрах нашої країни – державних чи приватних. Якщо він проходить ПЛР-тестування, якщо тест негативний, то ця лабораторія ставить до відома Центр громадського здоров’я – і він (іноземець) виключається з додатку "Дій вдома".

Деталі: У випадку, якщо це вибір і бажання людини, ПЛР-тест робиться за власний рахунок.

Все, що стосується ПЛР-тестування людей із симптомами хвороби або згідно з механізмом, який встановлено для українців, ПЛР-тести робляться безкоштовно, за рахунок держави.

Від УП: Раніше повідомлялося, що інкубаційний період коронавірусу SARS CoV 2, що породжує коронавірусну хворобу COVID-19, оцінюють у 14 днів.

Знати більше: Скільки людей хворіють на COVID-19 в Україні та світі

Історія коронавірусу в Україні: як прийшов та поширився країною

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування