Слідчі ДБР приходили в три ракетні бригади і вилучили обладнання, необхідне для стрільб

Четвер, 2 липня 2020, 17:44
Слідчі ДБР приходили в три ракетні бригади і вилучили обладнання, необхідне для стрільб

В трьох зенітних ракетних бригадах Повітряних сил слідчі Державного бюро розслідувань провели огляд і вилучення приладів, необхідних для роботи системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Джерело: Facebook-сторінка Командування повітряних сил ЗСУ

Дослівно: "1 липня 2020 року у зенітну ракетну бригаду Повітряних Сил ЗС України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький...

Слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супроводжуючу документацію.

Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення у закупівлі клістронів. Разом з тим, у згаданій постанові суду не йде мова про вилучення, а лише "про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів".

Такі ж дзеркальні процесуальні дії проводяться в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836)".

Деталі: У заяві вказується, що клістрони є одним із основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування