Слов’янськ та Краматорськ святкують шосту річницю визволення від загарбників

Неділя, 5 липня 2020, 11:38
Слов’янськ та Краматорськ святкують шосту річницю визволення від загарбників

У неділю, 5 липня, відзначається шоста річниця визволення Слов’янська та Краматорська від проросійських бойовиків. На святкування до Слов’янська приїхав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Джерело: пресслужба очільника уряду у Телеграм

Пряма мова: "У шосту річницю визволення Слов’янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки особисто побачив, як живуть міста сьогодні. Жахливо усвідомлювати, що тоді, у 2014 році, протягом трьох місяців бойовики тримали в заручниках мешканців окупованих міст. Проросійські терористи цинічно прикривалися мирним населенням, і нашим воїнам доводилося ціною власних життів робити все можливе, щоб уберегти місцевих жителів".

Деталі: Шмигаль з нагоди свята привітав військовослужбовців Військово-Морських сил Збройних сил України та подякував їм за героїзм.

 

Нагадаємо: Бойові дії навколо Слов'янська точилися у квітні-липні 2014 року. 12 квітня 2014 року контроль над містом був встановлений російськими загонами вторгнення, до яких приєдналися донецькі бойовики та представники дрібного місцевого криміналу.

В ході боїв українські бійці змогли встановити контроль над горою Карачун, що має стратегічну важливість через її панівну висоту над містом Слов'янськ та розташовану на ній телевежу. Вдень 5 липня 2014 року над будівлею Слов'янської та Краматорської міських рад були підняті українські прапори, що засвідчило звільнення міст від загарбників.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...