Конфлікт на столичному Подолі закінчився стріляниною

Понеділок, 6 липня 2020, 13:17

Київські поліцейські встановлюють обставини стрілянини на столичному Подолі.

Джерело: поліція Києва

Деталі: Близько 5-ої години понеділка до чергової частини Подільського управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Костянтинівській. На місце негайно виїхали наряди патрульної поліції, слідчо-оперативна група та лікарі.

Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці попередньо встановили, що біля кінотеатру "Жовтень" до компанії молодих людей підійшло двоє місцевих мешканців напідпитку, які зробили їм зауваження начебто через гучну поведінку.

Однак коли молодики на нього не відреагували, розпочалась штовханина, під час якої один із чоловіків дістав зброю та здійснив декілька пострілів.

Після втручання правоохоронців конфлікт припинився. З місця події експерти вилучили пістолет та два магазини, а також телескопічну металеву палицю. Все вилучене направили для проведення відповідних експертиз.

Двох правопорушників затримали. Ними виявились 37 та 38-річні кияни, один з яких притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насилля.

Слідчий відділ Подільського управління поліції розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський вимагає від генерального прокурора Ірини Венедіктової та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова забезпечити ефективну координацію роботи з недопущення ескалації насильства на вулицях країни.

Що було раніше: Вранці 4 липня в центрі Києва, в бізнес-центрі "Арена Сіті", відбулася масова бійка зі стріляниною. Внаслідок події постраждало троє людей, 10 затримано.