Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція розслідує як замах на життя побиття представника "Партії Шарія"

Вівторок, 7 липня 2020, 08:38
Поліція розслідує як замах на життя побиття представника Партії Шарія

Поліція перекваліфікувала і розслідує як замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою, напад на 28-річного представника "Партії Шарія", що стався у Харкові 25 червня.

Джерело: поліція Харківської області, не називаючи імені та назви партії

Деталі: 25 червня близько 01:53 на вулиці Весніна у Харкові двоє невідомих напали на 28-річного громадянина та спричинили йому тілесні ушкодження.

Слідче управління ГУНП у Харківській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, стосовно чоловіка 1992 року народження.

Спочатку відкрили провадження за статтею "хуліганство" (ч. 4 ст. 296 ККУ), але 6 липня перекваліфікували правопорушення на "замах на умисне вбивство"  (ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 ККУ). Відтак, винуватців можуть ув’язнити на строк до 15 років або довічно позбавити волі.

Кримінальне провадження передали для подальшого досудового розслідування до слідчого управління ГУНП в Харківській області. Створено групу слідчих із числа досвідчених працівників.

Призначено низку судових експертиз.

Слідчі розглядають декілька версій вчинення кримінального правопорушення, у тому числі з хуліганських мотивів, у зв’язку з політичною та професійною діяльністю потерпілого.

Слідчі дії спрямовані на встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення та повідомлення їм про підозру.

Передісторія: 25 червня блогер Анатолій Шарій виклав у Facebook фото закривавленого чоловіка зі словами: "Вночі. В Харкові. По голові битами. Щойно дізнався. Хлопець, що вів колону в Києві (17 червня). Все, Нацкорпус і Офіс президента наважилися на вбивство. Вижив дивом. У реанімації борються за життя".

За кілька годин до нападу потерпілий написав заяву до харківської поліції про погрози фізичної розправи

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування