Трамп готовий помилувати Ассанжа, якщо той знайде причетних до атаки на Демократичну партію

Субота, 19 вересня 2020, 00:40

Президент США Дональд Трамп готовий помилувати засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, якщо він розповість подробиці хакерської атаки на національний комітет Демократичної партії США в 2016 році.

Джерело: адвокат Ассанжа Дженніфер Робінсон, повідомляє Reuters

Деталі: За словами адвоката, пропозицію щодо помилування Ассанжа озвучили конгресмен-республіканець Дейн Рорабейкер і Чарльз Джонсон, які пов'язані з передвиборчим штабом Трампа. 

Пряма мова: "Пропозиція, висунута конгресменом Рорабейкером, полягала в тому, що Ассанж встановлює джерело публікацій про вибори 2016 року в обмін на певну форму помилування".

Що передувало: У лютому ЗМІ повідомили, що Трамп обіцяв помилувати Ассанжа якщо він скаже, що Росія не ламала сервери США.

Нагадаємо: 

  • Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада. Від республіканців зайняти крісло в Білому дому буде намагатись чинний президент Дональд Трамп, від демократів – колишній віцепрезидент Джо Байден.
  • Wikileaks перед президентськими виборами в США у 2016 році опублікував внутрішню переписку Національного комітету Демократичної партії США, сервери якого було зламано.
  • У США триває розслідування ймовірного втручання Росії у вибори.
  • Ассанж також отримав широку увагу громадськості за публікацію у WikiLeaks секретних матеріалів про участь США у війнах в Афганістані та Іраку.
  • Він надіслав ЗМІ близько 100 тисяч секретних документів про хід війни в Афганістані. Частина документів стосувалась розстрілу мирних мешканців.