Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську затримано близько десяти людей, МВС попередило про спецтехніку

Неділя, 6 вересня 2020, 16:14
У Мінську затримано близько десяти людей, МВС попередило про спецтехніку
Tut.by

Близько десяти людей затримано на акціях протесту в Мінську у неділю.

Джерело: офіційний представник МВС Білорусі Ольга Чемоданова у коментарі "Інтерфакс-Захід" і в Telegram

Пряма мова: "На несанкціонованих акціях у білоруській столиці на даний момент затримано близько десяти людей".

Деталі: Водночас у Telegram Чемоданова повідомила, що в неділю в Мінську для забезпечення безпеки збільшено число нарядів і військовослужбовців, додатково задіяна спецтехніка міліції і внутрішніх військ МВС. Протягом дня будуть перекриті проспекти міста.

Вона підкреслила, що співробітники міліції "вживатимуть всіх необхідних заходів для припинення" несанкціонованих акцій в Мінську і недопущення порушень громадського порядку.

Також представник МВС повідомила про затримання в Мінську 3 вересня чоловіка, який розпилив сльозогінний газ в обличчя міліціонера.

Дослівно: "На Логойському тракті в Мінську 3 вересня проходив несанкціонований масовий захід. З метою забезпечення громадської безпеки співробітники Радянського РУВС Мінська затримували найбільш активних учасників заворушень.

Щоб перешкодити законній діяльності правоохоронців, невідомий розпилив в обличчя одного з міліціонерів сльозогінний газ, після чого втік.

Потерпілого одразу ж доставили до медзакладу, де був поставлений діагноз: "Хімічний опік обличчя, шиї, очей перцевим аерозолем".

...А порушника знайшли буквально через добу... За насильство по відношенню до співробітника органів внутрішніх справ порушено кримінальну справу".

Деталі: Чемоданова також повідомила, що 5 вересня протестні акції пройшли в 18 населених пунктах Білорусі. Загальна кількість учасників склала приблизно 4 тисячі людей.

Всього за порушення законодавства про масові заходи 5 вересня затримано 91 особу. До розгляду в суді справ про адміністративні правопорушення в місця тримання затриманих поміщено 34 людини.

Що передувало: У столиці Білорусі на 6 вересня запланований черговий антиурядовий мітинг, влада стягнула до Мінська велику кількість силовиків і спецтехніки, площі в центрі оточили і огородили колючим дротом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування