Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську жорсткі затримання, "тітушки" з кийками б'ють людей

Неділя, 6 вересня 2020, 19:40
У Мінську жорсткі затримання, тітушки з кийками б'ють людей
TUT.BY

У різних частинах Мінська у неділю ввечері проходять жорсткі затримання, часто людей затримують люди у спортивній формі з кийками.

Джерело: TUT.BY, білоруська служба Радіо Свобода, NEXTA live

Деталі: Як пише TUT.BY, під час акції протесту біля Палацу незалежності силовики кілька разів розпилювали біля огорожі сльозогінний газ.

Після того, як акція закінчилася і біля Палацу незалежності залишилося приблизно два десятки людей, силовики вибігли з-за загородження і затримали кількох хлопців.

Люди в формі і невідомі в чорному йшли по проспекту за людьми, які йшли до стели. Частину людей погнали в парк Перемоги. Туди поїхали мікроавтобуси і автозаки.

Люди зі щитами і в шоломах, які перекрили вулицю Леніна, різко побігли вперед, на демонстрантів. Як передають журналісти TUT.BY, це було досить несподівано, оскільки протестувальники ніяк не провокували людей у шоломах.

У парку Перемоги було затримано не менше 20 осіб. При цьому, як пише NEXTA live, силовики спробували наздогнати, побити і затримати частину демонстрантів. Люди почали стрибати у воду.

Затримання почалися по всьому центру міста, в тому числі на площі Свободи.

Дослівно TUT.BY: "На початку проспекту Переможців невідомі в масках і з кийками в руках кинулися на людей і почали бити. В тому числі, тих, хто впав на землю. Позначені співробітники внутрішніх справ нічого не зробили".

"Близько 15 невідомих у кепках, масках і з кийками в руках увірвалися до кав'ярні O'Petit на самому початку проспекту Переможців. Там сховалися демонстранти. Невідомі розбили кийками скляні двері і увірвалися всередину. Вони витягли назовні кілька людей. Ніхто з позначених співробітників внутрішніх справ нічого не зробив".

 

"На відео видно, як один із невідомих штовхає дівчину, яка стоїть на лавочці - вона падає в кущі. Також видно, що невідомі в масках б'ють кийками лежачих людей".

 

Дослівно Радіо Свобода: "Повідомляється про затримання з різних місць Мінська. Проводяться жорсткі затримання, в тому числі людьми у спортивній формі, озброєними кийками".

Деталі: Прес-секретар МВС Білорусі Ольга Чемоданова повідомила Радіо Свобода, що точна кількість затриманих у Мінську та Білорусі на даний момент невідома: "Несанкціонована акція все ще триває, інформація буде завтра вранці".

Що стосується невідомих людей у масках, які били вітрини і двері в кафе в Мінську на Немизі, вона сказала: "Я не знаю, хто це був, будемо розбиратися".

У той же час, правозахисний центр "Весна" повідомив вже про 158 затриманих у Мінську в неділю, проте це не остаточна інформація.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування