Усіх журналістів білоруського ЗМІ викликали на допит у кримінальній справі

Неділя, 6 грудня 2020, 06:17

Усіх журналістів білоруського видання "Наша Ніва" викликали на допит у кримінальній справі, де головний редактор "НН" Ягор Марціновіч виступає в якості підозрюваного.

Джерело: Марціновіч в Facebook

Пряма мова: "Слідчий комітет запускає свою конвеєрну лінію. На наступному тижні викликають на допит усіх 20 співробітників "Нашої Ніви".

Усі 20 чоловік – свідки того, як я оббрехав заступника міністра внутрішніх справ Барсукова (Олександр Барсуков нині вже помічник самопроголошеного президента Лукашенка по Мінську – ред УП)".

Довідка: Головний редактор "Нашої Ниви" є підозрюваним за ст. 188 КК (наклеп). Стаття передбачає штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт, або обмеження волі на строк до трьох років.

Деталі: Слідчий комітет Білорусі порушив проти журналіста кримінальну справу за публікацію новини, у якій один з "діджеїв змін" Влад Соколовський заявив, що Барсуков побив його у слідчому ізоляторі "Акрестіна". 

Що передувало: Білоруське видання "Наша Ніва" можуть оштрафувати за те, що їхню журналістку Наталію Лубневську поранив силовик.