Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори у Кривому Розі: в "Опорі" назвали явку на 12:00 та перелік порушень

Неділя, 6 грудня 2020, 13:32
Вибори у Кривому Розі: в Опорі назвали явку на 12:00 та перелік порушень

Спостерігачі констатують, у Кривому Розі повторне голосування на виборах міського голови станом на 12:00 не супроводжується системними порушеннями виборчого законодавства або конфліктами. Свої голоси віддали вже близько 15% виборців.

Джерело: Громадянська мережа "Опора"

Деталі: У проміжок часу між 8:00 і 12:00 спостерігачі виявили випадки демонстрації виборцями свого виборчого бюлетеня на 7,41% дільниць.

Інциденти часто були пов’язані з відмовою виборців голосувати у кабіні для таємного голосування або спробами декількох осіб одночасно перебувати у ній, але поодинокі з них мали ознаки свідомого розголошення виборцем таємниці голосування іншим особам.

В "Опорі" констатують, що випадки фотографування виборцями своїх бюлетенів не були масовими (1,85% ДВК).  При цьому на голосуванні інтенсивність порушень порядку видачі або отримання виборчих бюлетенів була низькою у цей проміжок часу. Сспостерігачі не зафіксували жодного інцидента незаконного вкидання виборчих бюлетенів (пачками).

 

При цьому явка виборців у Кривому Розі станом на 12:00 склала 14,65% (похибка – 0,82%).

 

Спеціальні кореспонденти Української правди побували у місті перед другим туром. У понеділок, 7 грудня, читайте на УП матеріал про вибори у Кривому Розі.

Нагадаємо: За право стати міським головою Кривого Рогу змагаються кандидат від "Слуги народу" Дмитро Шевчик (набрав в першому турі 25,94% голосів) та представник ОПЗЖ Костянтин Павлов (9,15%).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування