Листопад був найспекотнішим у світі з 1981 року

Понеділок, 7 грудня 2020, 10:09
Листопад був найспекотнішим у світі з 1981 року

Минулий місяць був найспекотнішим листопадом для світу за всю історію спостережень, у Європі спостерігався другий поспіль найспекотніший місяць.

Джерело: Служба з питань зміни клімату за програмою Євросоюзу "Коперник", AFP

Деталі: Аналіз температури поверхні й повітря показав, що листопад 2020 року був на 0,77°C теплішим, ніж у середньому за 30 років 1981-2010 років – і на 0,13°C вище попереднього рекорду 2016-го і 2019-го років.

 
Аномальний листопад

Температури нижче середніх були лише в деяких частинах Азії, Північної Африки, Канади, Гренландії, а також Західної Антарктики.

Водночас, в Арктиці і на більшій частині Сибіру в минулому місяці температури були значно вищими, ніж зазвичай, і вищими, ніж у середньому в США, Південній Америці, південній частині Африки, східній Антарктиді і більшій частини Австралії.

За словами директора Служби з питань зміни клімату Карло Буонтемпо, Арктика "нагрівається швидше, ніж решта світу".

Буонтемпо назвав дані за листопад підтвердженням довгострокової тенденції до потепління глобального клімату і закликав світових лідерів розглядати їх як "тривожні дзвіночки" та серйозніше виконувати Паризьку хартію 2015 року.

 
Аномальні температури вересня-листопада

У Службі "Коперник" вважають, що 2020 рік може виявитися по теплоті на рівні 2016 року, поточного рекордсмена.

Минулого тижня Всесвітня метеорологічна організація заявила, що 2020 рік буде одним із трьох найспекотніших із будь-коли зареєстрованих.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News