Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Води в Сімферополі залишилося на 8 днів – росЗМІ

Понеділок, 7 грудня 2020, 11:11
Води в Сімферополі залишилося на 8 днів – росЗМІ
Фото viche.ck.ua

Запасів води в Аянському водосховищі, яке використовують для водопостачання кримської столиці, залишилося на 8 днів, тому в Сімферополь подаватимуть воду з підземних джерел.

Джерело: "РИА-Новости" з посиланням на так званого главу компанії "Вода Криму" Володимира Баженова

Пряма мова: "У нас запасів води в Аянському водосховищі на 8 днів, але нас це вже не лякає, встигнемо перехопитися свердловини водою".

Деталі: За його словами, на цьому тижні введуть в роботу нову ділянку водоводу для подачі в південний район міста артезіанської води.

Аянське водосховище – одне з трьох водосховищ природного стоку, які використовують для подачі води в Сімферополь. Проектний обсяг становить близько 4 мільйонів кубометрів. На початок грудня в ньому залишалося менше 300 тисяч кубометрів води.

Читайте також: Що відбувається з окупованим Кримом без дніпровської води. 13 фактів

Вода за графіком. Чому в Криму третій тиждень вимикають воду

Передісторія:

  • З 27 листопада в зв'язку з ситуацією, що склалася, в Ялті почали відключати воду вночі.
  • Українська влада неодноразово заявляла, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено лише після деокупації півострова.
  • Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.
  • Запаси води в Криму поповнюють із водосховищ природного стоку й підземних джерел. Кримчан закликають економити воду.
  • Зараз окупанти ввели жорсткі графіки подачі води в Сімферополі, Сімферопольському та Бахчисарайському районах, Алушті та прилеглих прибережних селищах на південному березі, Ялті, Білогірську та Євпаторії. Водопостачання Сімферополя в основному переорієнтували на підземні джерела. В анексованій Ялті з наступного тижня введуть подачу води по годинах.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування