За Вітренка на посаду міністра енергетики голосуватимуть у четвер – слуга народу

Середа, 27 січня 2021, 12:49

Голосування за кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики, ймовірно, відбудеться у Верховній Раді 28 січня.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заступника голови фракції "Слуга народу" Євгенію Кравчук

Пряма мова: "Подання від фракції щодо цієї кандидатури ми вже офіційно оформили і передали. Тепер вже від прем'єр-міністра мають бути внесені всі документи. Наскільки мені відомо, і глава фракції підтвердив, дуже ймовірно, що голосування відбудеться завтра".

Передісторія:

  • На засіданні 17 грудня Верховна Рада не підтримала призначення колишнього виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра – міністра енергетики.
  • Кабмін на позачерговому засіданні 21 грудня призначив Вітренка першим заступником міністра енергетики. На нього також поклали тимчасове виконання обов'язків міністра.
  • Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції "Слуга народу" 25 січня просив підтримати Вітренка під час голосування в парламенті на посаду міністра енергетики, як найбільш незалежного кандидата.
  • Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко припустив, що під час нового голосування у Вітренка буде більше підтримки з боку фракції, оскільки він "за цей час провів певну роботу".