Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава РПЦ: Варфоломія покарав бог за підтримку "розкольників" в Україні

Четвер, 7 січня 2021, 14:51
Глава РПЦ: Варфоломія покарав бог за підтримку розкольників в Україні

Предстоятель Російської православної церкви (РПЦ) Патріарх Кирил у свіжому інтерв'ю заявив, що бог покарав Патріарха Константинопольського Варфоломія за підтримку "церковного розколу" в Україні.

Джерело: Різдвяне інтерв'ю Патріарха Кирила телеканалу "Росія"

Пряма мова: "Патріарх Варфоломій ввів розкольників в київську святиню - у Київську Софію. І втратив Софію Константинопольську. Мені хотілося б, щоб люди задумалися, що ж сталося. Ти відібрав Софію Київську у православних людей, у православної церкви, ти увійшов туди і привів туди розкольників. І ти втратив свою власну Софію.

Наслідки наступили негайно, тому що гріх був занадто великий".

Деталі: Глава РПЦ назвав ці події божим провидінням, а також додав, що до всього того, що відбувається, нібито причетна "впливова політична сила" однієї з наддержав. Але він не уточнив, яку саме державу має на увазі.

Читайте також: Друге вбивство Візантії: що означає рішення Ердогана зробити Святу Софію мечеттю

Нагадаємо: Собор Святої Софії в Константинополі став мечеттю влітку 2020 року, коли президент Туреччини Реджеп Ердоган підписав відповідний указ.

Передісторія:

  • 11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві.
  • 15 грудня 2018 року у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков, який обрав митрополита переяславського і білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.
  • 5 січня 2019 року у Стамбулі відбулося підписання томоса про автокефалію Православної церкви України, а 6 січня вселенський патріарх Варфоломій передав томос про автокефалію Православної церкви України митрополиту київському і всієї України Епіфанію.

Світлана Кізілова, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування