В'язня Кремля, що переніс COVID, залишать у ШІЗО до 22 січня – мати

Четвер, 7 січня 2021, 22:18
В'язня Кремля, що переніс COVID, залишать у ШІЗО до 22 січня – мати

Українському політв'язню в Росії Теймуру Абдуллаєву, який знаходиться в ІК-2 в башкирському місті Салават і там захворів COVID-19, продовжили час перебування в ШІЗО до 22 січня.

Джерело: мати політв'язня Діляра Абдуллаєва у коментарі Укрінформу

Пряма мова: "Я мала офіційну коротку розмову з молодшим сином Теймуром о 17:00 (за київським часом - ред.). Він в ШІЗО, покарання продовжили до 22 січня! Теймур вже перестав з'ясовувати, за що. Каже, марно, все одно неможливо довести свою невинність. Не впевнений, що взагалі коли-небудь зможе вийти з зони".

Деталі: Син сказав їй, що здоров'я у нього, як і раніше: слабкість, тримається кашель. Він просив прислати окуляри з сильнішими скельцями, оскільки через погіршення зору в колишніх окулярах читати не може. Ліки та вітаміни, які Абдуллаєва переслала синові в колонію, отримані ще до Нового року, але Теймуру їх іще не віддали.

Мати також уточнила, що через два місяці виповниться рік, як Теймура було етаповано в ІК-2 в Салаваті. При цьому в СУС (камери строгих умов утримання) Абдуллаєв перебував близько місяця. Ще три тижні, через COVID-19, - на карантині. Весь інший час, з 10 березня 2020 року, Теймур утримується у ШІЗО.

Пряма мова: "У колонії кажуть, щоб стільки сиділи у ШІЗО, ще ніколи такого у них не було. Ми просили адвокатів докласти зусиль для з'ясування причин цього".

Що передувало: Раніше засудженого за сфабрикованою "справою Хізб ут-Тахрір" (перша сімферопольська група) Теймура Абдуллаєва тримали у штрафному ізоляторі російської колонії 141 день. 12 серпня 2020 року стало відомо, що його перевели в СУС (камеру з суворими умовами утримання). Але після цього його знову неодноразово поміщали до ШІЗО.

Абдуллаєв отримав 16 років і 6 місяців позбавлення волі, плюс 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його брат Узеір – 12 років і 6 місяців позбавлення волі. Вирок обом політв'язням був залишений в силі після розгляду апеляційної скарги у Верховному суді РФ, який лише на пів року зменшив терміни кожному з них.

ПЦ "Меморіал" визнав всіх засуджених за першою сімферопольською "справою Хізб ут-Тахрір" політв'язнями.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування