Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Степанов пояснив, чому посередником для закупівлі COVID-вакцини обрали компанію "Лекхім"

П'ятниця, 8 січня 2021, 23:50
Степанов пояснив, чому посередником для закупівлі COVID-вакцини обрали компанію Лекхім

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ обирало компанію "Лекхім" посередником для закупівлі вакцини від COVID-19, бо це була вимога компанії-виробника. 

Джерело: Степанов в інтерв’ю телеканалу "Настоящее время"

Пряма мова: "Те, що стосується підприємства "Лекхім", з яким укладено договір, і ми про це відразу заявили, це була умова, що компанія Sinovac Biotech, яка хотіла здійснювати постачання в Україну через це фармпідприємство – а це геть не маленьке фармацевтичне підприємство, яке, наскільки я розумію, давно співпрацює з компанією Sinovac Biotech, і це була умова китайської сторони, що своє постачання вони будуть здійснювати через це підприємство. Тому з ними уклали договір. Далі з іншими виробниками укладуть договори, відповідно, про ті чи інші кількості вакцин..

А що таке "негативний фон" навколо цього підприємства? Це українське фармпідприємство, яке випускає лікарські засоби, які використовуються на території України. Ви вирішили, що у нас є "негативний фон", тому що якась організація щось там вигадала і заявила? Я навіть не розумію, на підставі чого він мене може бентежити".

Довідка: Власником заводу АТ "Лекхім", як і ще одного ПрАТ "Технолог" є Валерій Печаєв, за даними ГО "Пацієнти України" - соратник колишньої міністерки охорони здоров’я часів Віктора Януковича Раїси Богатирьової.

Що передувало: Громадська організація "Пацієнти України" звинуватила очільника МОЗ у самостійному призначенні компанії для закупівлі вакцини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування