Зеленський: Сепаратисти хочуть зірвати припинення вогню, ми не дамо

Четвер, 11 лютого 2021, 23:58

Президент Володимир Зеленський на передовій наголосив, що Україна не дозволить російським найманцям зірвати перемир’я.

Джерело: Офіс президента

Пряма мова Зеленського: "Ми розуміємо, що відбувається. Ми в принципі розуміємо, що режим припинення вогню потрібен тільки нам. Ми в принципі розуміємо, що сепаратисти хочуть його зірвати. Ми це розуміємо. Але стійкість наших військових говорить про те, що ми не дамо це зробити".

Деталі: Це заявив президент під час відвідання позицій поблизу Авдіївки, Промзони, у Шумах, а також побував "на позиції, що розташована за 80 метрів від ворога".

Глава держави зауважив, що акцентує на цих трьох позиціях тому, що, згідно з даними ООС, саме тут були ускладнення й фіксувалася велика кількість порушень режиму тиші з боку ворога.

Також Зеленський зазначив, що українські воїни мають відповідати ворогу у разі порушення ним перемир’я та обстрілів позицій ЗСУ: "Наші хлопці прекрасно знають: якщо йде снайперське знищення наших військових – вони повинні знайти адекватну відповідь тим снайперам, які знищили життя наших військових".

Нагадаємо: Зеленський пов’язав збільшення кількості обстрілів останнім часом на Донбасі зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи.