Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Україна – місії ОБСЄ: Росія знімає ролики на підтримку ідеї своїх "миротворців" на Донбасі

Понеділок, 1 березня 2021, 10:31
Україна – місії ОБСЄ: Росія знімає ролики на підтримку ідеї своїх миротворців на Донбасі

Україна попереджає Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ про можливі провокації Росії з наміром легітимізувати залучення "російських миротворців" на Донбас. 

Джерело: українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі у Telegram

Деталі: 28 лютого керівник української сторони Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор (УС СЦКК) Сергій Салкуцан надіслав голові СММ ОБСЄ ноту про провокаційні дії окупаційних сил. 

За наявною в УС СЦКК інформацією, Росія проводить низку заходів, спрямованих на перегляд раніше досягнутих за посередництва СММ ОБСЄ домовленостей про Додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню.

Зокрема, як зазначається, дії росіян спрямовані на оцінку реакції міжнародного співтовариства на можливу участь військовослужбовців Збройних сил РФ у складі СЦКК як "...єдиного надійного способу для сприяння врегулюванню конфлікту на сході України". 

Дослівно: "27 лютого 2021 року на позиціях одного з підрозділів 2 АК (зона відповідальності – ТОРЛОУ) була проведена зйомка серії репортажів, у яких акцентується увага на можливості підвищення ефективності контролю режиму припинення вогню в разі залучення до цього процесу російських миротворців.  

При цьому заявляється, що така оцінка нібито була дана представниками СММ ОБСЄ з деяких західноєвропейських країн.

До проведення вищевказаних зйомок були залучені військовослужбовці 2 АК, а в якості знімального реквізиту використовувалися уніформа спостерігачів СММ ОБСЄ і військовослужбовців так званого "представництва ЛНР в СЦКК".

Українська сторона вважає, що подібні провокаційні дії спрямовані на дискредитацію Місії та координаційного механізму як ефективного інструменту контролю за режимом припинення вогню.

Даний факт свідчить про небажання російської сторони виконувати взяті раніше на себе зобов'язання і домовленості, досягнуті сторонами в ході засідань ТКГ і у форматі Нормандської четвірки, а саме в точному дотриманні цих домовленостей і полягає дієвий механізм мирного врегулювання". 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування