Міноборони взялося будувати нові позашляховики для ЗСУ на заміну радянським

Понеділок, 1 березня 2021, 14:30
Міноборони взялося будувати нові позашляховики для ЗСУ на заміну радянським

Міністерство оборони планує кардинально оновити парк автомобільної техніки багатоцільового призначення для підрозділів Збройних сил, позбавившись радянських УАЗів.

Джерело: сайт Міноборони, голова відомства Андрій Таран

Пряма мова Тарана: "Ми повинні сказати "Farewell, УАЗ". Новий позашляховик має відповідати тактико-технічним характеристикам сучасних зразків армій Альянсу. До дослідних зразків висувається низка вимог — надійність, потужність, економічність, вантажопідйомність, простота технічного обслуговування та ремонту. Машина має забезпечити виконання завдань незалежно від місцевості та кліматичних зон. Найбільш прийнятний за своїми тактико-технічними характеристиками зразок автомобіля багатоцільового призначення буде обрано за результатами державних випробувань".

Деталі: Повідомляється, що наразі оголошено про відкриття дослідно-конструкторської роботи "Розроблення легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних Сил України". Завершити розробку нового позашляховика планується у першій половині 2021 року. Для участі у конкурсі на кращий проєкт запрошуються усі охочі підприємства України.

За словами Тарана, зараз основну групу армійських автомобілів, що використовуються у видах і окремих родах військ, складають УАЗи різних модифікацій, що вже морально і фізично застаріли. А модернізація і випуск нових моделей і модифікацій цих автомобілів та запасних частин до них здійснюються підприємствами Росії. Тому прийнято принципове рішення про поступове виведення їх з експлуатації.

Першими нові автомобілі отримають підрозділи та військові частини Сухопутних військ української армії, які виконують завдання у районі проведення ООС на території Донецької та Луганської областей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування