Кілька десятків нардепів у 2020 році оновили свій автопарк – ЗМІ

Вівторок, 2 березня 2021, 10:30
Кілька десятків нардепів у 2020 році оновили свій автопарк – ЗМІ

Півтора десятки народних депутатів оновили свої автопарки за останній рік, серед нових депутатських придбань автомобілі – Mercedes, Land Cruiser, Rolls-Royсе. 

Джерело: розслідування журналістів Bihus

Деталі: Зокрема, на новій BMW Х5 тепер їздить "слуга народу" Євгеній Шевченко, хоча авто зареєстроване на його сина, який працює слідчим ДБР.

Авто коштує не менше 2,5 млн. грн. Звідки в родича нардепа гроші на авто, яким користується він сам – Шевченко не відповів.

Також новою BMW Х5 користується і депутат "Слуги народу" Максим Гузенко. Його авто зареєстроване на родинну аграрну фірму Гузенків "АГРОХІМ ПАРТНЕР".

Нові автомобілі придбали деякі нардепи від "Слуги народу", яких раніше "ловили" на голосуванні в інтересах олігарха Ріната Ахметова.

Зокрема, "слуга народу" Микола Галушко тепер приїжджає в Раду на новій Toyota Land Cruiser 200 орієнтовно за 2,5 млн грн. Автівка зареєстрована на 65-річну матір нардепа.

Нову Toyota Land Cruiser купив і "слуга народу" Арсеній Пушкаренко. Нардеп каже, що купив автівку в кредит.

Нардеп Валерій Колюх їздить на новому Volvo ХС90 за приблизно 2 млн гривень. Машина зареєстрована на мешканця села Старий Білоус, що на Чернігівщині. Сам Колюх каже, що це машина його помічника і він його просто підвіз. При цьому нардеп заявив, що збирається декларувати право користування цим авто.

Новим Lexus LX 450D користується нардеп від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко. Авто записане на його батька.

Ще один соратник Юлії Тимошенко – Сергій Власенко влітку придбав Audi A8 за 4,3 млн грн.  

Партійця "Батьківщини" Костянтин Бондарєв помітили в TOYOTA LAND CRUISER Prado. Вартість машини стартує від 1,3 млн грн в базовій комплектації.

Нове авто помітили у депутата "Опозиційної платформи "За життя" Михайла Папієва. Він їздить на Volkswagen TOUAREG, який за словами самого Папієва, на лізинговій компанії. Щомісячно нардеп нібито сплачує за нього 60 тисяч гривень.

Парламентар від "ОПЗЖ" Суто Мамоян поблизу Верховної Ради, у супроводі охоронців сів в Rolls Royce Сullinan, записаний на родича. Така автівка може коштувати близько 15 мільйонів гривень.

На новій автівці їздить і колишній "слуга народу" Роман Іванісов. Його помітили на новому Mercedes-Benz GLS 400. Авто зареєстроване на його дружину. 

Нове авто – Land Rover Defender – з’явилося і у нардепа Дмитра Шпенова. Автівка зареєстрована на компанію ТОВ "Інститут стратегічних досліджень" самого Шпенова і за словами нардепа він її орендує у своєї ж компанії. Ця компанія за 2019 рік офіційно заробила лише 9600 гривень чистого прибутку, а за останні 10 років не заробила і половини вартості нового авто депутата.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування