Іноземців пускають в Україну тільки з ПЛР-тестом: довідка про вакцинацію не підходить

Понеділок, 29 березня 2021, 18:06

Прикордонники зазначають, що іноземці можуть в'їхати на територію України лише за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус і полісу страхування, жодні інші документи до уваги не беруться.

Джерело: заступник директора департаменту-начальник управління організації прикордонного контролю генерал-майор Юрій Лисюк в онлайн трансляції ДПСУ

Деталі: Відповідаючи на популярні запитання, зокрема, чи можна перетнути український кордон іноземному громадянину, який отримав вакцину проти коронавірусу, і має про це відповідні документі, Лисюк уточнив, що наразі рішенням уряду це питання не врегульовано: в постанові від 22 березня вказано лише один документ – ПЛР-тест.

Пряма мова: "Постановою Кабміну це питання не визначено. В разі наявності таких документів у громадян ми на них не реагуємо. Ми реагуємо тільки, коли в іноземця є ПЛР-тест, тоді буде здійснено пропуск.

Додатково: Генерал-майор уточнив також, що прикордонники перевіряють ПЛР-тест, як в паперовому, так і в електронному вигляді, перевагу віддають паперовому формату.

Що було раніше: Кабінет міністрів ввів обов'язкову наявність негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години, для іноземців при в'їзді в Україну.

Нагадаємо: 27 березня у поромному пункті пропуску "Орлівка" прикордонники виявили одразу 8 підроблених ПЛР-тестів. В ході детального дослідження наданих на контроль документів охоронці кордону встановили, що усі печатки та підписи на бланках тестів виготовлені за допомогою струменевого принтера. Прикордонники направили відповідне повідомлення до Нацполіції.