Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

САП отримає очільника у травні – конкурсна комісія

Четвер, 4 березня 2021, 13:49
САП отримає очільника у травні – конкурсна комісія

Конкурсна комісія планує обрати голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у травні 2021 року.

Джерело: брифінг голови комісії з проведення конкурсу Катерини Коваль

Пряма мова: "Оптимістичний прогноз – цьогоріч у травні розпочнуть роботу керівник САП, його заступник та керівник відділу".

Деталі: За її словами, до конкурсу наразі допустили 128 кандидатів із 169 заявників, але, оскільки кілька претендентів оскаржили свій недопуск, ця цифра ще може змінитись. Основними причинами відмови були обмеження для призначення законом та ненадання всіх необхідних документів.

Кандидатів перевіряли на знання законодавства, загальні здібності і навички, вони проходили детектор брехні, була співбесіда щодо доброчесності і професійної компетентності, претенденти виконували також практичні завдання.

Передісторія: Серед інших до конкурсу допустили колишнього керівника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка. Він відомий тим, що звинувачував генпрокурора Юрія Луценка у поганому розслідуванні справ Майдану.

Антикорупційну прокуратуру створили у 2015 році. Тоді ж за результатами конкурсу призначили першого керівника САП Назара Холодницького. У 2020-ому генпрокурорка Ірина Венедіктова звинуватила керівництво й прокурорів САП у неналежному виконанні службових обов‘язків. У серпні Холодницький написав заяву про звільнення. Відтоді виконувати обов'язки керівника САП став Максим Грищук, який теж бере участь у конкурсі.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування