СБУ пояснила, чому проводила обшуки в Українському Дунайському пароплавстві

П'ятниця, 5 березня 2021, 13:54
СБУ пояснила, чому проводила обшуки в Українському Дунайському пароплавстві
Фото СБУ

Служба безпеки України заявляє, що заблокувала спробу незаконного відчуження майна ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" з боку топменеджмента компанії.

Джерело: сайт СБУ

Дослівно: "СБУ попередила незаконне відчуження майна Українського Дунайського пароплавства. Своїми діями організатори могли завдати збитки товариству на понад 2 млрд грн.

Зловмисники свідомо надали до профільного міністерства документацію щодо нульової вартості 455 одиниць флоту, погодження якої надало можливість самостійного розпорядження державним майном".

Деталі: Повідомляється, що під виглядом "реорганізації" діяльності пароплавства топменеджери компанії планували вивести з балансу товариства 455 одиниць флоту, зокрема морські та річкові судна, баржі. Це все мало перейти іноземній комерційній структурі. 

 

Крім того, в СБУ додали, що організатори збирались штучно інвестувати кошти дочірніх і афілійованих підприємств пароплавства до статутного капіталу іноземної компанії.

Зазначається, що дії посадовців могли завдати шкоди обороноздатності держави.

Правоохоронці провели низку обшуків в офісних приміщеннях пароплавства та за місцями проживання учасників оборудки.

Вони вилучили комп’ютерну техніку та електронні носії інформації; документи щодо діяльності офшорних компаній пароплавства; договори зовнішньоекономічної діяльності для ремонту плавзасобів; документи про створення офшорних компаній та фінансову звітність. Також виявили велику суму готівки в іноземній валюті. 

 

Вилучені докази долучили до матеріалів справи.

За даним фактом розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) ККУ.

Що було раніше: Українське Дунайське пароплавство повідомило про обшуки Служби безпеки 3 березня, які стосувалися дочірньої компанії УДП.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News