Дарницький міст: КМДА попереджає про ймовірні затримки будівництва

Неділя, 7 березня 2021, 11:14
Дарницький міст: КМДА попереджає про ймовірні затримки будівництва

Заступник голови КМДА Олександр Густєлєв попередив, що завершення виконання робіт на Дарницькому мості до кінця поточного року виглядає примарним.

Джерело: повідомлення КМДА

Деталі: "Укравтодор" та "Укрзалізниця 3 березня підписали меморандум щодо столичного довгобуду - Дарницького залізнично-автомобільного мосту, роботи на ньому мають розпочатися вже влітку.

В Офісі президента анонсували, що будівництво завершиться до кінця 2021 року, проте київські чиновники пояснили, чому дотриматися таких термінів буде досить важко.

Заступник голови КМДА нагадав, що цей великий об’єкт має бути завершений разом з добудовою Дарницького шосе, розв’язки з Дніпровською набережною та Харківським шосе, реконструкцією просп. Григоренка.

Густєлєв зазначив, що озвучені терміни завершення робіт викликають питання, адже проєкт 2004 року потребує коригування. І ця процедура, тобто, терміни до початку безпосереднього будівництва, складатиме майже 1,5 року.

Він пояснив, що лише корективи проєктно-кошторисної документації тривають до 6 місяців, державна експертиза проєкту – ще 2 місяці. Проведення тендерних процедур для визначення підрядника будівельних робіт – теж 2 місяці. Тому завершення виконання робіт до кінця року із дотриманням всіх норм та правил виглядає малоймовірним.

У КМДА також підкреслили, що столиця з 2016 року неодноразово просила передати цей об'єкт з балансу "Укрзалізниці" на баланс міста, аби дати таким чином Києву можливість його добудувати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування