Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії проводять досліди над добровольцями, яких інфікували Covid

Понеділок, 8 березня 2021, 08:16
У Британії проводять досліди над добровольцями, яких інфікували Covid
Фото: Sebastian Kahnert, dpa

У Великій Британії вперше в світі здорових волонтерів, які ще не були вакциновані від COVID-19, інфікували коронавірусом у рамках наукового дослідження Human Challenge Programme ("Програма людського виклику").

Джерело: DW з посиланням на агентство dpa

Деталі: Міністерство охорони здоров'я Великої Британії розраховує – завдяки даним, отриманим під час досліджень, можна буде пришвидшити розробку вакцин та покращити протоколи лікування COVID-19.

Речниця відомства розповіла, що дорослих добровольців у безпечних та контрольованих умовах інфікуватимуть вірусом, а медики та науковці цілодобово стежитимуть за станом заражених людей. Перші тести в рамках дослідження науковці зробили 6 березня.

Для участі в дослідженні вчені відібрали близько 90 молодих та здорових людей, які навряд чи переноситимуть COVID-19 у важкій формі. На початковому етапі добровольці матимуть контакт з незначною кількістю вірусу, яка потрібна для інфікування. Мета дослідження - вивчити, як імунна система людини реагує на вірус, і як частки вірусу реагують на середовище.

Дослідження проводиться у лондонській лікарні Royal Free Hospital.

За даними британського уряду, це перше подібне дослідження у світі. Раніше таким чином вже вивчали грип та малярію, хоча в цих випадках піддослідні раніше вже отримували ліки.

Німецькі науковці, однак, піддали критиці такі дослідження, допустивши, що в лабораторних умовах інфекція буде розвиватися не так, як у реальному житті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування