Білорусь внесла Тихановську в список причетних до тероризму

П'ятниця, 2 квітня 2021, 17:58
Білорусь внесла Тихановську в список причетних до тероризму

Комітет державної безпеки Білорусі вніс лідера опозиції Світлану Тихановську, члена президії координаційної ради білоруської опозиції Павла Латушко і ще 15 людей до переліку осіб, причетних до терористичної діяльності.

Джерело: пресслужба КДБ Білорусі

Дослівно: "Слідчим управлінням КДБ розслідується кримінальна справа, порушена Генеральною прокуратурою Республіки Білорусь щодо учасників ініціативи BYPOL за фактом організації 25.03.2021 актів тероризму в містах Борисові і Мінську, скоєних громадянином Малейчуком В.А.

Встановлено, що до протиправної діяльності зазначеної незареєстрованої організації причетні Тихановська, Латушко, а також 15 громадян Республіки Білорусь, які перебувають за кордоном.

Щодо обвинувачуваних у кримінальній справі за ч.4 ст.16 та ч.3 ст.289 КК Республіки Білорусь (акт тероризму, вчинений організованою групою) притягнуто 18 осіб. Фігуранти оголошені в міжнародний розшук.

Підготовлено документи про екстрадицію Тихановської, Латушко з Литви та Польщі відповідно. Всі фігуранти кримінальної справи внесені до Переліку організацій і фізичних осіб, причетних до терористичної діяльності".

Нагадаємо: В інтерв’ю "Європейській правді Тихановська запевнила, що Крим – український, і вона готова повторити це під час візиту до Києва.

Читайте інтерв’ю повністю: Тихановська про Майдан, Путіна і Крим. Українське інтерв'ю лідера білоруських протестів

Передісторія: Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу за нібито підготовку акту тероризму проти лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської та ініціативи BYPOL.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування