6 патрульним дали по 8 років в’язниці за перевищення повноважень

Вівторок, 3 серпня 2021, 16:25
6 патрульним дали по 8 років в’язниці за перевищення повноважень
Патрульні в залі суду були у формі. Фото Zaxid.net

Галицький райсуд Львова засудив до 8 років ув’язнення 6 патрульних поліцейських, яких визнали винними у перевищенні службових повноважень, що призвело до смерті людини, під час рейду у гральному закладі у 2018 році.

Джерело: "Інтерфакс-Україна", Zaхid.net з посиланням на рішення суду від 3 серпня

Деталі: Суд визнав поліцейських підрозділу тактико-оперативного реагування Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Олександра Демчину, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського винними у перевищенні службових повноважень вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 ККУ).

Окрім 8 років в’язниці, усіх обвинувачених позбавили спеціальних звань "лейтенант поліції" та заборонили займати посади у державних органах упродовж 3 років.

Згідно з рішенням суду, поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

Також суд ухвалив стягнути з держбюджету моральну шкоду понад 4 мільйони гривень на користь найближчих родичів загиблого. Поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тисяч гривень за проведення криміналістичної експертизи.

У патрульній поліції Львівщини повідомили, що засуджені поліцейські не відсторонені від роботи і перебувають на службі. Вони подаватимуть апеляцію.

Передісторія:

  • Трагічний інцидент стався 9 лютого 2018 року, коли поліцейські проводили перевірку відвідувачів салону гральних автоматів на вулиці Куліша у центрі Львова.
  • Під час поверхневого огляду 22-річного львів’янина Володимира Клима у його кишені намацали якийсь згорток. В момент затримання хлопець проковтнув поліетиленовий пакетик з наркотиками.
  • За даними Zaхid.net, патрульні намагались змусити хлопця виплюнути пакет, але він знепритомнів. Юнака вивели на вулицю, надавали домедичну допомогу, але врятувати не змогли.
  • Експертиза підтвердила, що Клим проковтнув поліетиленовий пакет з двома грамами канабісу – пакет  повністю перекрив дихальні шляхи і хлопець помер від асфіксії.

"Українська правда" в Threads

03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...