На планшети поліції встановили програму для перевірки covid-сертифікатів

Середа, 13 жовтня 2021, 13:44

Національна поліція вже встановила на планшети поліцейських програмне забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код з міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію.

Джерело: Національна поліція за результатами наради 12 жовтня за участю МОЗ та Держпродспоживслужби 

Деталі: За словами голова Нацполіції Ігоря Клименка, наразі основним завданням всіх служб є максимальне вжиття заходів щодо дотримання карантинних обмежень та мінімізації зараження громадян.

Особливу увагу приділятимуть місцям, які сприяють поширенню коронавірусу – громадському транспорту, розважальним закладам, нічним клубам, ринкам, закладам громадського харчування.

Зокрема, поліція проводитиме роз’яснювальну роботу серед перевізників і громадян. Також правоохоронці слідкуватимуть за дотриманням персоналом і відвідувачами закладів Covid-безпечності – перевірятимуть наявність Covid-сертифікатів.

Що було раніше: Наприкінці вересня глава Національної поліції Ігор Клименко розповів, що поліція і Мінцифри розробили спеціальне програмне забезпечення, щоб поліцейські могли швидко і безперебійно перевіряти СOVID-сертифікати громадян у "Дії" або сканувати паперові документи під час можливого локдауну.

Передісторія:

  • Кабінет міністрів з 21 жовтня встановив нові обмеження для міжрегіональних пасажирських перевезень – водіїв та пасажирів зобов’язали пред’явити сертифікат вакцинації або ПЛР-тест, який дійсний 72 години.
  • Наразі 16 регіонів України знаходяться на "помаранчевому" рівні епіднебезпеки.