Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники розслідують, як Саакашвілі перетнув кордон

Четвер, 7 жовтня 2021, 11:48
Прикордонники розслідують, як Саакашвілі перетнув кордон
МІХЕІЛ СААКАШВІЛІ (ФОТО З ЙОГО FACEBOOK-СТОРІНКИ)

Державна прикордонна служба проводить службову перевірку факту перетину кордону України Міхеілом Саакашвілі, кілька посадовців відсторонені від посад.

Джерело: речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі УП

Пряма мова: "У ситуації з громадянином України Саакашвілі Державною прикордонною службою України дійсно проводиться службова перевірка.

Розслідуються обставини його виїзду з України та факт перетину державного кордону. Детально перевіряється вся інформація, у який спосіб він виїхав за межі України".

Деталі: За словами Демченка, наразі кілька посадових осіб Південного регіонального управління з числа керівництва на час розслідування та до його висновків усунуті від виконання службових обов’язків.

На уточнююче запитання, чи зафіксований перетин кордону Міхеілом Саакашвілі в базі даних, речник ДПСУ зазначив, що не може надати таку інформацію, адже вона  є конфіденційною.

Що передувало: Саакашвілі таємно приїхав з України до Грузії перед муніципальними виборами, що відбулися 2 жовтня. В ЗМІ з’явилася інформація, що експрезидент Грузії незаконно перетнув державний кордон України, сховавшись у вантажному контейнері  на поромі,, який прибув з українського Чорноморська в грузинський порт Поті.

Передісторія:

  • У 2018 році експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі визнали винним у двох справах. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гиргвліані, і ще до 6 років - по справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.
  • За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика в країну 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу - про незаконний перетин грузинського кордону. Це п'ята кримінальна справа проти нього.
  • Напередодні нових виборів Саакашвілі повернувся в Грузію і потрапив за ґрати. Поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі.
  • Він оголосив себе політичним в'язнем і почав голодування.

Детальніше про грузинську кризу читайте у статті Грузія на краю прірви: які наслідки матиме повернення Саакашвілі.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування