Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина отримає нового канцлера незабаром, СДПН вже схвалила коаліцію

Субота, 4 грудня 2021, 19:34
Німеччина отримає нового канцлера незабаром, СДПН вже схвалила коаліцію
Олаф Шольц, фото Getty Images

На партійному з'їзді СДПН 98,8% делегатів проголосували за коаліційну угоду із "зеленими" та лібералами, очікується, що дві інші партії також схвалять документ найближчими днями.

Джерело: DW

Деталі: Соціал-демократична партія Німеччини схвалила коаліційну угоду з партією "Союз-90/Зелені" та Вільною демократичною партією (ВДП) на партійному з'їзді в Берліні у суботу, 4 грудня.

Кандидат у канцлери ФРН від соціал-демократів Олаф Шольц зауважив, що задоволений голосуванням: "Мене це дуже тішить. Приступаємо до роботи!"

Тепер угоду мають затвердити на внутрішньопартійних голосуваннях партнери СДПН по коаліції. Партійний з'їзд ВДП з цього питання має відбутися в неділю, 5 грудня. "Зелені" вже проводять голосування у лавах членів партії.

Очікується, що у вівторок, 7 грудня, коаліційний договір буде підписано, а вже 8 грудня Бундестаг обере Шольца новим канцлером.

Передісторія: Три партії оприлюднили коаліційну угоду 24 листопада, майбутній уряд Німеччини планує збільшити державні інвестиції в зелені технології та цифровізацію, а також підвищити мінімальну заробітну платню до 12 євро на годину.

За новою угодою, іммігранти зможуть подавати заявку на громадянство ФРН після 5 років проживання в країні. Окрім того, в угоді окреслені плани по легалізації регульованого збуту канабісу.

Знати більше: Більше не друзі Путіна: про що домовилася нова влада Німеччини щодо України та РФ

Між критикою Путіна та спробами порозумітися: якою буде Німеччина після Меркель

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування