Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава комітету з розвідки США: вторгнення РФ в Україну призведе до ще більшого посилення НАТО

Понеділок, 3 січня 2022, 10:00
Глава комітету з розвідки США: вторгнення РФ в Україну призведе до ще більшого посилення НАТО
Адам Шифф. фото з Вікіпедії

Глава комітету з розвідки Палати представників США Адам Шифф вважає дуже ймовірним російське вторгнення в Україну і, на його думку, стримати президента РФ можуть лише величезні санкції.

Про це він сказав в інтерв’ю CBS, повідомляє "Європейська правда".

"Для стримування нового вторгнення Росії в Україну, яка здається дуже ймовірним, знадобляться величезні санкції проти РФ. І я вважаю, що наші союзники повинні бути твердими в цьому питанні. Росія має зрозуміти, що ми в цьому єдині" - заявив Шифф.

Реклама:

Також, на його думку, потужним стримуючим фактором є розуміння того, що якщо РФ вторгнеться в Україну, це наблизить НАТО до Росії, а не відштовхне Альянс далі.

"Ми наблизимо більше сил НАТО до Росії. Вторгнення матиме протилежний ефект від того, чого намагається досягти Путін" - сказав глава комітету.

"Боюся, що Путін дуже ймовірно піде на вторгнення. Я не розумію повної мотивації, чому саме зараз він це робить, але він, безперечно, має намір до цього, якщо ми не зможемо переконати його в іншому. І я думаю, що ніщо інше, як рівень санкцій, якого Росія ніколи не бачила, не втримає його, і це саме те, що нам потрібно зробити з нашими союзниками" - наголосив він.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, президенти Сполучених Штатів Америки і України в ніч на понеділок провели телефонну розмову, присвячену російській загрозі.

Байден "чітко запевнив", що США "дадуть рішучу відповідь, якщо Росія здійснить подальше вторгнення в Україну".

Читайте також: Путін на всю голову: чому російський ультиматум НАТО є доброю новиною для України.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування