Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна здобула "бронзу" на Кубку світу з біатлону

Субота, 8 січня 2022, 15:59
Україна здобула бронзу на Кубку світу з біатлону
Артем Тищенко та Дар'я Блашко, колаж ukrainian_biathlon

У суботу в німецькому Оберхофі відбулася одиночна змішана естафета в рамках п'ятого етапу Кубка світу з біатлону. Українська команда у складі Артема Тищенка та Дарії Блашко посіла третє місце.

Джерело: Суспільне

Деталі: Другий змагальний день в Обергофі закінчився одиночної змішаною естафетою, на старт вийшли 27 збірних, кожна з яких мала делегувати по два біатлоністи – чоловіка та жінку.

Реклама:

Особливістю одиночного міксту є послідовність етапів, в Обергофі чоловічими були перший та третій етапи, жіночими - другий та четвертий. Причому після останньої стрільби біатлоністки мали пробігти повне коло.

Від України одиночний мікст мали бігти Артем Тищенко та Дар'я Блашко. Це уперше вони змагалися у складі естафетної команди: Блашко у минулому сезоні бігла одиночний мікст на чемпіонаті світу, показавши четвертий результат. А ось Тищенко у минулому сезоні біг цю гонку на рівні чемпіонату Європи - п'яте місце разом з Анастасією Меркушиною.

Гонку у складі України розпочав Артем Тищенко. На кожному з вогневих рубежів Тищенко закрив усі мішені лише завдяки двом додатковим патронам, внаслідок чого відставання України від лідерів збільшилося до 26 секунд.

ВІДЕО ДНЯ

До першої стрільби на другому етапі Дар'я Блашко підходила у другій групі біатлоністок. Хоча відставання вдалося скоротити з 26 секунд до десяти. А завдяки точній стрільбі Блашко Україна піднялася на третє місце.

На "стійці" Дар'я Блашко скористалася двома додатковими патронами. Але через хиби суперниць змогла вийти на друге місце - Австрія та Франція пішли на одне та два кола штрафу.

Артем Тищенко втратив перевагу Блашко перед першим вогневим рубежом. А на самій стрільбі закрив п'ять мішеней з семи пострілів. І хоча вийшов з рубежу п'ятим, боротьба за топ-6 тривала - в інтервалі 12.5 секунд перебували шість біатлоністів.

А ось на передачі естафети Україна вже була третьою. Артем Тищенко відпрацював з одним додатковим патроном і передав естафету Дар'ї Блашко з 11-секундним відставанням від лідера.

Блашко втрималася у топ-3 після першого вогневого рубежу, хоча відставання від Росії збільшилося. І хоча на другій стрільбі вона використала два додаткових патрони, вона все одно змогла втриматися на третьому місці.

Кубок cвіту. П'ятий етап: змішана естафета. Результат

  1. Росія (1+12) 41:37.1
  2. Австрія (1+13) +41.5
  3. Україна (0+12) +1:03.6
  4. Білорусь (1+11) +1:15.2
  5. Швеція (2+12) +1:23.6
  6. Бельгія (0+13) +1:24.8

Це втретє Україна здобула медаль на Кубку світу з біатлону в одиночному міксті. І втретє її автором став Артем Тищенко - цього разу у парі з Дар'єю Блашко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
Усі новини...